Suriye Krizinin Çözümü Terörle Mücadeledir

  • 21 Mart 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
Suriye Krizinin Çözümü Terörle Mücadeledir

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye buhranının çözümünün terörizmle mücadele ve siyasi yol olarak gösterdi.

Rusya-Avrupa parlamento heyeti milletvekillerini kabulünde bu açıklamayı yapan Esad, Suriye’de yaşanan çatışmaların ve savaşın gerçekte Rusya, Çin gibi Suriye’nin hamisi olan ülkelerin uluslararası kanunlara uygun şekilde  teröristlere destek verenler arasında  olduğunu belirterek, Suriye’ye müdahalenin uluslararası kanunların ihlali olduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı, devletin silahlı grupların silahlarını bırakanlarla müzakere etmeyi olumlu karşıladığını belirtirken, uzlaşı ve barışın  Suriye halkının desteğiyle mümkün olduğunu  zira “Suriye halkının desteği olmasaydı bu zamana kadar devlet teröristlere karşı bu  mücadelesini sürdüremezdi” dedi.

Esad, Suriye halkının durumundan kaygı duyduğunu iddia eden batılı ülkelerin gerçekte teröristlerin hamisi olduklarını belirterek,  o devletlerin teröristlere her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Leonid Slutskiy de görüşmede, Rus vekillerin ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) heyetinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la Suriye parlamentosunda anayasa komisyonu kurulmasını ele aldığını belirtti.

Slutskiy, Şam’da Esad’la bir araya gelen Rus vekillerin ve Avrupalı parlamenterlerin komisyonun kurulmasını desteklediğini söyledi. Esad’la yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Slutskiy, “Anayasa sürecinin detaylarını ve Suriye parlamentosunda anayasa komisyonu kurulmasını istişare ettik. Bu konuyu, Meclis Başkanı Hediye Abbas ile görüşeceğiz” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın gerekli bulunduğu takdirde ülkesine daha çok askeri yardım sağlayacağından emin olduğunu söyledi.

Rus gazetecilerin “Suriye, Rusya’dan ülkedeki askeri mevcudiyetini artırma talebinde bulunacak mı” sorusunu yanıtlayan Esad, Suriye ordusunun başta Halep ve Palmira olmak üzere çeşitli cephelerde ilerlemesi için Rusya’nın sağladığı hava desteğinin mevcut aşamada yeterli olduğunu söyledi.

Esad, “Eminim ki Rus uzmanlar, teröristleri yenmemiz için daha fazla yardıma ihtiyacımız olduğunu hissederlerse bunu sağlarlar. Ancak mevcut destek düzeyi şimdilik yeterli ve etkili”şeklinde konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, silahlı mücadeleden vazgeçip anayasaya uymayı kabul eden herkesle diyaloga açık olduğunu söyledi.

Esad, açıklamayı Rus vekiller ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede dile getirdi. “Suriye, silah bırakmaları ve anayasaya uymaları şartıyla herkesle diyaloga açık” diyen Suriyeli liderin açıklaması, devlet başkanlığı ofisinin Twitter hesabından da paylaşıldı.

 Esad, ülke yönetiminin Suriye’deki krizin çözümüne, terörle mücadele ve siyasi süreç olmak üzere iki temel yoldan eş zamanlı ilerleyerek ulaşılabileceğine dair görüşe katıldığını da ifade etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.