İran-Irak işbirliği İslam dünyasını güçlendirir

  • 08 Ocak 2015
  • 828 kez görüntülendi.
İran-Irak işbirliği İslam dünyasını güçlendirir

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, Irak Yüksek İslam Konseyi lideri Ammar el-Hekim ile görüşmesinde, iki ülkenin işbirliğinin İslam dünyası ile bölgenin güvenliğine ve istikrarına katkıda bulunacağını söyledi.

İran Yargı Erki Halkla İlişkiler Bölümü, Ayetullah Sadık Amoli Laricani’nin Irak Yüksek İslam Konseyi lideri Ammar el-Hekim ile görüşmesine dair basına bilgi verdi. Laricani’nin el-Hakim’e Irak hükümetinin uyumu ve Irak’ın ulusal birliğinin Irak toplumunun huzur, güvenlik ve istikrarı açısından önemli olduğunu söylediği belirtildi.

İngilizce yayın yapan The Iran Project sitesinin haberine göre IŞİD’i kafir olarak nitelendiren Laricani, bu örgüte karşı Irak’ta oluşan birlik ve uyumun Irak’ın geleceği için olumlu olduğunu söyledi.

Laricani, ayrıca İran ile Irak arasındaki işbirliğinin İslam dünyasının gücünü ve uyumunu pekiştirmek için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

El-Hekim de ülkesindeki son gelişmelere dair bilgi verirken İran’ın IŞİD’le mücadeleye desteğini överek Irak’ın düşmanlarının ülkenin birliğine ve huzuruna kast ettiğini, ancak Irak halkının bunları boşa çıkardığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.