İran İslam Cumhuriyetinde, Devlet haftası

Bugün hÅŸ 2 Åžehrivar 1395’e tekabül eden miladi 23 AÄŸustos 2016, İran İslam Cumhuriyetinde, Devlet haftasının ilk günü.
Hş 1981 yılında dönemin cumhurbaşkanı Muhammed Ali Recai ve başbakan Muhammed Cevad Bahoner, terörist münafıklar grubunun bombalı eylemi sonucu şehit oldular.
İslami nizamda gerçek devlet adamların örneÄŸi olan bu ÅŸehitleri anma amacı ile her yıl İran’da 23-29 AÄŸustos tarihleri arasındaki günler, Devlet Haftası olarak kutlanmakta.
Devlet haftası, İslam cumhuriyeti nizamı yetkililerinin halkla kapsamlı bir teamülde kendi program ve çalışma bilançolarını paylaşmak için en iyi fırsattır.
Halk ve yetkililer arasındaki vahdetin bir sembolü olan bu hafta, İslam Cumhuriyeti nizamın iftiharlarından biridir. Bu haftada düzenlenen çeşitli etkinliklerde bir çok kalkınma ve yapılanma projeleri hizmete açılıyor.