İran korona aşısının insan denemeleri başarılı

  • 21 Ocak 2021
  • 1.363 kez görüntülendi.
İran korona aşısının insan denemeleri başarılı

İran Sağlık Bakanı, İran korona aşısının insan denemelerini bir başarı olarak nitelendirdi.

İran sağlık bakanı Said Nemeki, İran’da üretilen korona aşısı hakkında yaptığı açıklamada, “Bereket tesislerindeki İran korona aşısının testi aşamalarından geçiyor ve Razi Enstitüsü aşısı da klinik test için izin aldı.” dedi.

Nemeki, korona aşısının ülkeye ithal edilmesi için alınan tedbirlerden de bahsederek, ”Yerli üretime ek olarak, önümüzdeki 20 gün içinde ülkeye uygun bir yabancı aşı ithal edilecek.” dedi.

İran Sağlık Bakanı, İran ve Küba’nın ortaklaşa ürettiği korona aşısına da değinerek şunları söyledi: ”Küba’da ve İran Pasteur Enstitüsü’nde teknik bilgi aktarımı yapılarak yürütülen bu kompleks, Küba’da klinik çalışmanın ikinci aşaması ve üçüncü aşamadan geçiyor. Yakın gelecekte Pasteur adına teknik bilgi birikimini ülkeye aktararak başlayacağız.” dedi.

Nemeki, İran’da İngiliz korona virüsüne yakalananların sayısı hakkında da şunları söyledi: “İran’da İngiliz koronavirüs ile enfekte olanların sayısı 6’ya ulaştı ve şimdi bu kişilerin durumları iyidir.”

Bu arada İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, dün düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakaları ve vefat sayısına ilişkin açıklama yaptı.

Lari açıklamasında, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 84 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 6 bin 182 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 57 bin 57’ye vaka sayısının da 1 milyon 348 bin 316’ya çıktığını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.