İran Lübnan’la ortak işbirliği yüksek oturumuna hazır

  • 24 Şubat 2015
  • 848 kez görüntülendi.
İran Lübnan’la ortak işbirliği yüksek oturumuna hazır

İslami İran dışişleri bakanının  Afrika ve Arap ülkeleri yardımcısı  Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın Lübnan’la  değişik alanlarda işbirliklerini geliştirmek amacıyla  ortak işbirliği yüksek oturumunu düzenlemeye hazır olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, dün  Lübnan  yüksek öğrenim ve eğitim bakanı  İlyas Buseab ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Lübnan’ın sebat ve huzurunun İran için önemli olduğunu belirterek, bundan dolayı Lübnan’da cumhurbaşkanının bütün siyasi grupların   anlaşmalarıyla en kısa zamanda seçilmesinin önemli olacağını ve İran’ın buna destek vereceğini söyledi.

Lübnan yüksek öğrenim ve eğitim bakanı da, İran’ın Lübnan’a  yönelik desteklerini takdir ederken, Lübnan’ın sultacı terör rejimi İsrail’in  hedefinde olduğunu ve bu ülkenin aynı zamanda direnişin ön cephesi  konumunda bulunduğunu belirtti.

Söz konusu görüşmede, ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ele alındı. Lübnanlı bakan Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkelerin  ilim bakanları konferansına katılmak üzere İran’a gelmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.