Zarif: Bütün ayrıntılarda anlaşmak lazım

  • 24 Şubat 2015
  • 909 kez görüntülendi.
Zarif: Bütün ayrıntılarda anlaşmak lazım

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer müzakerelerle ilgili yaptığı açıklamada, bütün ayrıntılarda  anlaşmak gerektiğini  belirterek, “zira anlaşmanın bütünü konusunda böyle bir imkan imkân mevcut” dedi.

İran dışişleri bakanı dün Cenevre’de  nükleer müzakerelerin sona ermesinden sonra yaptığı açıklamada, ayrıntıların, müzakere eden tarafların  zamanını aldığını belirterek; ”ayrıntılar konusunda  anlaşmaya varılmazsa o zaman  nihai bir anlaşmaya varmak da zor olacaktır” dedi.

İran dışişleri bakanı  bazı batılı medya kuruluşlarının Cenevre 4 müzakerelerinde  bütün konularda anlaşmaya varıldığı şeklindeki haberlerine de temasla, şimdilik tamamı veya kısmen bir anlaşmanın sözkonusu olmadığını belirterek, anlaşmanın aynı zamanda  ilerlemesi gerektiğini, elbette bir anda bütün konularda da anlaşmanın sağlanmasının mümkün olmadığını bundan dolayı konuların tek tek ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

İslami İran dışişleri bakanı,  medya kuruluşlarının  müzakerelerle ilgili oyununun tamamen  etkisiz olduğunu belirterek, ”Amerika tarafı eğer baskı yapma gibi bir oyuna başvurursa kesinlikle olumsuz karşılık görecektir” dedi.

Amerikan dışişleri bakanı John Kerry’in  müzakere masasını terk etmekle  tehdidine de temas eden  Zarif, Cenevre’de böyle bir şeyin müşahede edilmediğini ama  herhangi bir taraf için çıkarlar, görüşler ve hedeflerinin dikkate alınmadığında  müzakerelerden çekilme gibi bir durumun açık olduğunu  söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın müzakerelerden çekilme gibi bir kastının olmadığını  belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin  uluslar arası çerçevelere ve  siyasi iradesi doğrultusunda  sonuç almak için  nükleer müzakerelere oturduğunu ve  medya kuruluşlarının da oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, müzakerelerin uzama ihtimaline de temasla; ‘uzatma konusunda her hangi düşüncenin bulunmadığını zira   İran’ın müzakerelerin uzamasının kimsenin  yararına olmadığına inandığını belirterek,  bunun şu anda da  gündemde olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.