İran milleti ABD’ye karşı direnişe vurgu yaptı

  • 04 Kasım 2019
  • 752 kez görüntülendi.
İran milleti ABD’ye karşı direnişe vurgu yaptı

İran milleti 4 Ekim küresel istikbarla milli mücadele günü yürüyüşlerinin sonunda yayımladığı ortak bildiride bir kez daha ABD ve müttefiklerine karşı aktif direnişe vurgu yaptı.

İran’da bugün küresel istikbarla milli mücadele gününde yurt genelinde düzenlenen yürüyüşlerde istikbar elebaşı ABD’ye lanetler okundu.

İran milleti yürüyüşlerin sonunda yayımladığı ortak bildiride bir kez daha ABD ve müttefiklerine karşı aktif direniş stratejisi, İslam inkılabının dini yükümlülüğü ve değişmez ülküsü olduğunu vurguladı.

4 Ekim küresel istikbarla milli mücadele günü yürüyüşlerine katılan İran milleti ayrıca Filistinli mücahitlerin mücadeleleri, Yemen Ensarullah hareketinin eli kanlı Suud rejimine karşı şanlı direnişi, Bahreyn ve Nijerya halkının mücadelesi, Hizbullah hareketi ve bölgede direniş cephesine desteklerini haykırdı.

İran halkı yürüyüşün sonunda yayımladıkları bildiride ABD, korsan İsrail ve Suud rejiminden oluşan şer üçgeninin Lübnan ve Irak’ta halkın sosyal taleplerini entrikalara çevirmelerini ve bu ülkelerde isyan çıkarmaya çalışmalarını ve İslam ülkeleri ile direniş ekseni arasında tefrika çıkarma kumpaslarını kınadı.

4 Ekim küresel istikbarla milli mücadele günü yürüyüşlerine katılan İran milleti başta Lübnan ve Irak milletleri olmak üzere bölge halkının şer düşmanların komplolarına karşı uyanık olma zaruretine vurgu yaptı.

4 Ekim küresel istikbarla milli mücadele günü yürüyüşleri Pazartesi günü sabah saatlerinde İran’ın bin kentinde eşzamanlı düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.