Kerbela’da İran konsolosluk binasına saldırı

  • 04 Kasım 2019
  • 1.016 kez görüntülendi.
Kerbela’da İran konsolosluk binasına saldırı

El’Alem kanalı dün gece İran’ın Kerbela’daki konsolosluk binasının kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını bildirdi.

El’Alem kanalı, Irak’ın iktisadi şartlarını protesto eden bir grubun, İran konsolosluk binasına saldırdığını bildirirken Iraklı kaynaklar da, Irak güvenlik güçlerinin bu saldırılara karşı konsolosluk binasına etrafında konuşlandıklarını bildirdi.

İran’ın Kerbela başkonsolosu  halihazırda binanın çevresinde  güvenliğin hakim olduğunu belirtirken görgü şahitleri de, saldırganların, değişik eyaletlerle  otobüslerle getirilen kişilerden oluştuğunu bildirdiler.

Görgü şahitlerine göre, dün gece konsolosluk binasına saldıranların ‘el’Sarhi’ taraftarı oldukları ve otobüsle Babil ve Diyale eyaletlerinden Kerbela’ya getirildiklerini bildirdiler.

El’Sarhi’nin Fars körfezi başkentlerinden birinde yerleşik olduğu ve çok az sayıda dini takipçisi olduğu ama onun açık bir şekilde bu zamana kadar bir çok kez Kerbela ve diğer şehirlerde karışıklık çıkarmak için girişimde bulunduğu bildiriliyor.

Bu arada Irak ve Lübnan’da son zamanlarda yaşanan huzursuzluklara katılanlara Fars körfezindeki bazı Arap rejimleri tarafından para verildiği bildiriliyor.

Irak Hizbullah Tugayları hareketi de, Amerikan hükümeti ve siyonist İsrail rejiminin Irak’taki huzursuzluklarda rollerinin olduğunu bildiriyor.

Irak’ın Basra emniyet müdürü de, siyonist İsrail, Suudi rejimi ve BAE’nin  Irak’ın güvenliğini ve huzurunu bozmak için rollerinin bulunduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.