İran, Münih’teki terör saldırısını kınadı

  • 23 Temmuz 2016
  • 827 kez görüntülendi.
İran, Münih’teki terör saldırısını kınadı

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Münih’teki terör saldırısını kınayarak, Almanya halkı ve devleti ile dert ortaklığında bulundu.

Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, dünyanın neresinde olursa olsun terörün her çeşidine karşı mücadelenin dünya toplumunun asli bir talebi olarak ülkelerin gündemine alınması gerektiğini söyledi.

Bugün masum, savunmasız sivil halkın katliam edilmesinin insanlık tarihi açısından bir utanç vesilesine dönüştüğünü ve bu durumun ortadan kaldırılması için çifte standartlardan kaçınırak çok yönlü, amansız bir mücadelenin sürdürülmesi zaruretini hatırlatan İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, dünya ülkeleri ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan bu konuya gereken ilgili göstermesini istedi.

Dün Cuma günü öğlen vakti Münih’te bir alış veriş merkezinde gerçekleşen silahlı saldırı ardından Almanya’da çıkan Fokus dergisi 7’yi aşkın kişinin öldüğünü bildirmişti.

Münih’te bazı sosyal paylaşım siteleri ölenlerin sayısını 15 olarak açıklamışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.