İran, sürdürülebilir aşı üreten 6 ülkeden biri

  • 09 Mart 2022
  • 140 kez görüntülendi.
İran, sürdürülebilir aşı üreten 6 ülkeden biri

İmam Humeyni (r.a) İcra Yönetim Kurulu başkanı Arif Nevruzi, ”İran, dünyada sürdürülebilir aşı üreten altı ülkeden biri.” dedi.

İSNA’ya göre, Arif Nevruzi, “Bereket aşısının yeni üretim hattının açılmasıyla birlikte ayda 30 milyon adet Bereket aşısı üretebildik ve dünyada  sürdürülebilir bir şekilde Corona aşısı üretme yeteneğine sahip 6 ülke arasında yer aldık.” dedi.
“Ulusal Korona Genel Merkezi, Bereket aşısının ihracatı için ruhsat verdi ve ülke içinde ihtiyaç dışında aşıyı ihraç edebilmesine izin verdi” diyen  Arif Nevruzi, ”Ham madde almamıza izin vermeyen ve doğrudan mali kaynak aktarımının mümkün olmadığı düşmana yönelik yaptırımlar ve sabotajlar hakkında bir tartışma vardı ama İran bütün bunlara rağmen aşı ve diğer bilimsel alanda ilerlemesini sürdürdü ve başardı.” dedi.

Arif Nevruzi,  ayrıca şöyle dedi:  ”İran, Batı Asya bölgesindeki en büyük aşı üreticilerinden biridir ve yılda 360 milyon adet İran Bereket aşısı üretebilir. Bereket aşısı, koronaya karşı ilk İran aşısıdır.”

Bereket aşısının acil kullanım izni Haziran 2021’de verilmişti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.