İran: Suud rejimi son idamların hakkında hesap vermeli

  • 15 Mart 2022
  • 132 kez görüntülendi.
İran: Suud rejimi son idamların hakkında hesap vermeli

Yargı Erki insan hakları merkezi sekreteri Kazım Garibabadi, S. Arabistan’da 81 kişinin idam edilmesine işaretle, Riyad yönetimi bu idamların ve kimlerin hangi suçtan idam cezasına çarptırıldığı konusunda hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Yargı Erki insan hakları merkezi sekreteri Kazım Garibabadi, Riyad yönetiminin aralarında 41 Şia gencin de yer aldığı 81 kişiyi idam etmesi çeşitli açılardan ele alınabileceğini belirterek şöyle dedi:

Medyada bu insanların mensup olduğu tarafların açıklanmasına bakıldığında, aldıkları idam cezasında inançları ve düşüncelerinin payı çok yüksek olduğu anlaşılıyor, ki bu da tehlikeli bir konudur ve başka ülkelerce kınanması gerekir.

Garibabadi şöyle ekledi:

Suud rejimi bu insanların S. Arabistan’ın ceza kanununa göre idam edildiğini iddia ediyor, ancak bu insanların çıkarıldığı mahkemelerin bağımsızlığına kuşku gözüyle bakılıyor ve tamamen siyasi saikli olduğu belirtiliyor. Bu insanların sırf inançları yüzünden tutuklandıkları meselesi mutlaka araştırılmalıdır.

Uluslararası insan hakları örgütleri ve kurum ve kuruluşlarının S. Arabistan’da 81 insanın idam edilmesi karşısında sessiz kalmalarını eleştiren Yargı Erki insan hakları merkezi sekreteri Kazım Garibabadi, insan haklarını savunduklarını iddia eden ülkelerin İran’da yargı kurumunun verdiği bir tek karar için insan hakları elden gidiyor, yaygarasını kopardıkları halde Suud rejiminin bu cinayeti karşısında ses çıkarmadıklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.