İran, Suudi Koalisyonun Yemen’deki Yeni Cinayetini Kınadı

  • 18 Temmuz 2020
  • 1.253 kez görüntülendi.
İran, Suudi Koalisyonun Yemen’deki Yeni Cinayetini Kınadı

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Suudi Koalisyonun Yemen’in El Hacce ve Cevf şehirlerinde düğün törenlerini hedef almasını ve sonuçta suçsuz 25 kadar çocuk ve kadını öldürüp yaralamasını sert bir şekilde kınadı.

İran dışişleri bakanlığı kamu ve medyatik diplomasisi merkezinin bugünkü raporuna göre  Seyyid Abbas Musevi Suudi Koalisyonun Yemen’in Kuzeyindeki düğün törenlerinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyip şöyle bir açıklamada bulundu:”  Maalesef   Koalisyon askeri güçlerinin  Yemen’de işlediği savaş cinayetleri uluslararası toplumun sessizliği ve kayıtsızlığı sayesinde sürmektedir. ”

Musevi sözlerinin devamında”   Yemen’e saldıranların silahlanmasında destekçi sayılan ülkeler  koalisyon güçlerine bombalar ve yıkıcı silahlar vererek  Yemenli çocuk ve kadınların  katledilmesinde ve kana bulanmasında Suudi Koalisyonu’nun suç ortağıdırlar ve  bu tür desteklerinden dolayı da uluslararası toplum ve Yemen halkına yönelik sorumluluk taşımalıdırlar. ” ifadesine vurgu yaptı.

Musevi sözlerine şunları da ekledi:”   Suudi Koalisyonun Yemen’deki cinayetleri maalesef son dönemde BMT’nın Amerika’nın siyasi baskısı ve Suudilerin petrol dolarları sayesinde, Suudi Arabistan’ı çocuk katili rejimler listesinden aldığı sırada gerçekleştirilmekte ve sürdürülmektedir. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.