İran Suudilerin Yemen’deki cinayetlerini şiddetle kınadı

  • 18 Aralık 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
İran Suudilerin Yemen’deki cinayetlerini şiddetle kınadı

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü geçen günlerde Suudi savaş uçaklarının Yemen’in çeşitli kentlerinde sivil yerleşim alanlarında onlarca Yemenlinin ölümü ve yaralanmasına sebep olan saldırıyı şiddetle kınadı.

Son günlerde Suudi savaş uçakları aralarında meskuni binlar ve alış veriş pazarların da bulunduğu sivil alanlara saldırı düzenledi. Al-ı Suudi rejimi Yemen’in savunmasız halkına yönelik saldırılarının devamında dün Maarib’de bir otobüs ve düğün konvoyunu hedef alarak insanların ölümü ve yaralanmasına sebep oldu.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, olayda hayatlarını kaybedenlerin acılarını paylaşarak, sivil yerleşim alanlarına yönelik bombardımanların yoğunlaşması, ablukanın sürmesi ve savunmasız insanlara yardımların yapılmasının engellenmesinin, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısındaki hedeflerinde sayısız yenilgilerinin göstergesi olduğunu belirtti.

Kasımi ayrıca Suudi Arabistan’ın savaş cinayetlerine karşı dünya toplumunun sessizliğini de eleştirerek, sivil hedeflere saldırı ve uluslararası kuruluşlarca yardım çalışmalarının engellenmesini, insan haklarının açık ihlali olduğunu belirtti.

Kasımi Suudi saldırganlara silah desteği sağlayanların da Riyad yönetiminin cinayetlerine ortak olduğunu, Yemen krizinde etkin olan ülkeler ve BM’den saldırıların bir an önce durma

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.