İran, Uyuşturucu Madde İle Mücadelede Parlak Bir Karneye Sahip

  • 22 Şubat 2015
  • 727 kez görüntülendi.
İran, Uyuşturucu Madde İle Mücadelede Parlak Bir Karneye Sahip

İslami İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli,  İran’ın uyuşturucu madde ile mücadelede başarılı bir  karneye sahip olduğunu belirterek; ”İran İslam Cumhuriyeti, dünyada  uyuşturucu madde  keşfi konusunda ilk sırada yer almaktadır ve  çok ciddi  bir şekilde uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele etmektedir” dedi.

İRNA’nın haberine göre, Rahmani Fazli, İRİB Kanal’2 Haber programında yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde buhranını, yıkıcı bir depreme benzeterek,  uyuşturucu maddenin, toplumu iktisadi, kültürel ve  içtimai olarak  olumsuz yönde etkilediğini belirtti ve “öyle ki bu bela  hem ailelere ve hem de devlete mali ve içtimai açıdan  ağır bedel ödettirmektedir” ifadesini kullandı.

İran’ın Pakistan ve Afganistan’la sınırı olan ülke olduğunu ama sözkonusu ülkelerin bu sınırların kontrolünü istenilen düzeyde sağlayamadıklarını belirten İran içişleri bakanı, bundan dolayı dünyada uyuşturucu madde kaçakçılığının daha çok bu sınırlardan gerçekleştiğini söyledi.

İran İçişleri Bakanı, İran’ın  uyuşturucu kaçakçılarıyla  sürekli çatışma halinde olduğunu  örnek olarak da  son bir yılda kaçakçılarla çıkan çatışmalarda  570 ton  uyuşturucu maddenin ele geçirildiği ve İran güvenlik güçlerinden bir çoğunun bu çatışmalarda şehit düştüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.