İran ve Çin terörizmle mücadeleye vurgu yaptılar

  • 04 Kasım 2019
  • 6.843 kez görüntülendi.
İran ve Çin terörizmle mücadeleye vurgu yaptılar

İran ve Çin, terörizmle mücadelede işbirliğinin arttırılmasına vurgu yaptılar.

İRNA’nın haberine göre, İran içişleri bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli  Çin’in İran büyükelçisi Çang Hua ile görüşmesinde,  İran’ın  örgütlü suçlarla mücadele için Çin’le işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.

Rahmani Fazli, Çin’in uluslararası arenada İran’la işbirliğine de temasla, ‘İran kamuoyunda Çin’in  ortak ve iyi bir işbirliği düşüncesinin olduğunu’ söyledi.

İran içişleri bakanı, açıklamasının bir başka yerinde ABD, ırkçı İsrail ve bölgedeki bazı ülkelerin paralarının, bölgedeki terörizmin başlıca sebebi olduğunu belirterek, ‘bölge ülkelerinde barış ve kalkınma süreci olmadığı müddetçe, terörizmin kökü de  kazılmayacak’ dedi.

Çin’in İran büyükelçisi Çang Hua da,  sözkonusu görüşmede yaptığı açıklamada, İran ve Çin arasında dostane ilişkilerin olduğunu belirterek, iki ülkenin güvenlik ve diğer alanlarda da işbirliklerinin geliştirilmesine vurgu yaptı. Çin’in İran büyükelçisi, Pekin’in her zaman Amerika’nın İran aleyhindeki kanunsuz, zalimce ve tak yanlı yaptırımlarına karşı olduğunu söyledi.

Çang Hua, ayrıca İran’ın Çinli turistlere yönelik  vizeleri kaldırmasının da olumlu bir adım olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.