İran ve Pakistan dışişleri bakanları görüştü

  • 27 Mayıs 2022
  • 177 kez görüntülendi.
İran ve Pakistan dışişleri bakanları görüştü

İran İslam Cumhuriyeti ve Pakistan Dışişleri Bakanları, ikili ticareti genişletme, sınır pazarlarını faaliyete geçirme ve geliştirmenin yollarını ve Afganistan’daki gelişmeleri ele aldılar.

IRNA’nın bildirdiğine göre Pakistan Dışişleri Bakanlığı dün (Perşembe) yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Blaul Butto Zerdari’nin İslamabad’ın Tahran ile ilişkileri genişletme arzusunu görüşmek üzere İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahian  ile bir araya geldiğini duyurdu.
Zerdari, yeni sektörleri belirlemek için çeşitli kurumsal mekanizmalar ve yenilikçi yöntemler aracılığıyla her iki tarafça kullanılması gereken ikili ticari ve ekonomik işbirliğinde geniş bir alan olduğunu belirtti.
İran ile sınır pazarların geliştirilmeri ve tamamlanmasının önemini vurgulayan Pakistan dışişleri bakanı ayrıca İran’ın Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesindeki insanlara verdiği sarsılmaz desteği ve ayrıca Pakistan’ın Belucistan eyaletinin ormanlarındaki yangınları söndürmeye yardım etmek için Ilyushin-76 yangın söndürme uçağını göndermesi için teşekkür etti.
Pakistan Dışişleri Bakanı ayrıca, Afganistan’ın ortak komşuları olarak İran ve Pakistan’ın Afganistan sorunu konusunda yakın bir şekilde koordine olduğunu kaydetti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.