Şemhani, Afganistan’da kapsamlı bir hükümetin kurulmasını vurguladı

  • 27 Mayıs 2022
  • 115 kez görüntülendi.
Şemhani, Afganistan’da kapsamlı bir hükümetin kurulmasını vurguladı

İran İslam Cumhuriyeti Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri, Hindistan Başbakanı Ulusal Güvenlik Danışmanı ile yaptığı görüşmede, “Afganistan’da kapsayıcı bir hükümet kurmak, ülkeyi istikrara kavuşturmak için şart.” Dedi.

Bölgesel Güvenlik Diyaloğu’nun 4. oturumuna katılmak üzere Tacikistan’a giden Amiral Ali Şemhani, Hindistan Başbakanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Dual ile bir araya geldi.
İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreterliği’nin bildirdiğine göre, Şamhani yapılan görüşmede şöyle konuştu: Uluslararası arenada yeni ilişkilerin oluşmasında aktif rol oynamak için bağımsız ülkelerin sürekli istişare ve işbirliği kaçınılmaz bir zarurettir.
Amiral Şemhani ayrıca Afganistan gelişmeleri ve bölge güvenliğini direkt etkilemesi nedeni ile bölgesel oturumların sürekli gündeminde olması gereken başlıca konu olduğunu söyledi.
İki ülke arasında daha önce İran üzerinden Hindistan mallarının Afganistan’a gönderilmesine ilişkin anlaşmalara da değinen Şemhani, “Mevcut engeller daha fazla çabayla kaldırılmalıdır” dedi.
Hindistan Başbakanı Ulusal Güvenlik Danışmanı da Afganistan’daki durumu, özellikle ülkedeki terör faaliyetlerinin devam etmesini endişe verici bularak, Hindistan güvenliğini tehdit eden terör gruplarının hala Afganistan’da bulunduğu ve serbestçe faaliyet gösterdiklerini söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.