İran ve Rusya dışişleri bakan yardımcıları görüştü

  • 09 Eylül 2015
  • 860 kez görüntülendi.
İran ve Rusya dışişleri bakan yardımcıları görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya işlerinden sorumlu yardımcısı İbrahim Rahimpur ayrı ayrı olarak Rusya dışişleri bakanı yardımcılarından İgor Margolof ve Grigori Karasin ile görüşerek Suriye ve uluslar arası meseleleri ele aldı.

Dün Moskova’da Rusya dışişleri bakanı yardımcısı İgor Margolof ile bir araya gelen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri bakanı Asya ve Okyanusya işlerinden sorumlu yardımcısı İbrahim Rahimpur, Suriye meselesinin siyasi ve diplomatik yollarla çözümlenmesi zaruretini hatırlattı.

Rahimpur ayrıca Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Grigori Karasin ile de görüşerek Ukrayna meselesi de dahil bir takım bölgesel ve uluslar arası meseleler hakkında fikir teatisinde bulundu.

İran ve Rusya Ortadoğu meselesiyle ilgili ortak görüşe sahipler ve krizin yabancıların müdahalesi olmaksızın bizzat o ülkelerin kendi halkları ve siyasi grupları tarafından çözümlenmesini istemekteler.

İran ve Rusya defalarca dış müdahalenin Suriye’de vaziyeti daha da kötüleştirdiğini ve içinden çıkılmaz hal aldığını bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.