İran ve Slovenya arasında ticaret hacmi artıyor

  • 23 Kasım 2016
  • 1.083 kez görüntülendi.
İran ve Slovenya arasında ticaret hacmi artıyor

İran iletişim ve teknoloji bakanı Mahmud Vaezi, İran ve Slovenya arasında gelecek 1.5 yıl içinde ticaret hacminin yüzde 4 ila 5 civarında artacağını söyledi.

Mahmud Vaezi,  dün Tahran’da Slovenya  teknoloji ve ekonomi kalkınma  bakanı Zdravko Pocivalsek ile görüşmesinde,  iki ülke bankaları arasında görüşmelerin sürdüğüne temasla, Slovenya cumhurbaşkanının İran ziyaretinin çok verimli olduğunu ve ikili ilişkilerin  her alanda daha da gelişebileceğini söyledi.

Vaezi, iki ülke arasında bir çok alanda işbirliği imkanlarının olduğunu  belirterek, Slovenya  özel şirketlerinin şimdiden İran’da ofis açtıklarını ve faaliyetlerine  başladıklarını  söyledi.

İran iletişim ve teknoloji bakanı, iki ülkenin ortak ürünlerinin  komşu ülkelere ihraç edilebileceğini de belirtirken, Slovenyalı bakan da,  İslam Kalkınma Bankası’nın Slovenya’nın İran’da  yatırımlarını destekleyeceğini söyledi.

Slovenyalı bakan, ayrıca iki ülke işadamları ve vatandaşları arasında  vize verilmesi konusunda kolaylık sağlanmasını da istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.