İran Yeni Bir Hepatit B Test Kiti Üretiyor

  • 10 Aralık 2014
  • 1.167 kez görüntülendi.
İran Yeni Bir Hepatit B Test Kiti Üretiyor
İranlı bilim adamları, yabancı örneklerin onda bir fiyatındaki yeni bir Hepatit B test kiti üretiyorlar.
Habere göre, İran’ın Şehit Beheşti Tıp Bilimleri Üniversitesi gözetimi altındaki Bon Yakhte Merkezi’nin eğitim üyesi Abdulrıza Ardeşiri, İranlı bili adamlarının yeni bir Hepatit B test kiti üretmeyi başardıklarını ve bu kitlerin gelecek yıldan itibaren ticari üretime geçeceğini açıkladı.

İran’ın şimdiye kadar Hepatit B test kitini ithal ettiğine dikkat çeken Ardeşiri, “Bu test kitleri sadece iki ülke tarafıdnan üretiliyor. İran daha önce bu kitleri 10-12 miyon Tümen (yaklaşık 3500-4000 USD) fiyatı ile Rusya’dan ithal ediyordu. Bu kitlerin yurtiçi üretimi, 1-2 milyon Tümen’lik (yaklaşık 350-600 USD) maliyeti ile büyük bir ekonomik başarı sağlayacaktır” dedi.

Ardeşiri sözlerinin devamında ise “Ürettiğimiz kitler çok detaylı incelemer yapıyorlar ve hatta sağlık açısında hiçbir sorunu olmayan insanlar bile, sadece test amaçlı bu kitleri kullanabiliyorlar. Ürettiğimiz bu yeni kitler ile hastalığın hangi aşamada olduğu önemli değil ve kitler hastalığın tüm aşamalarını teşhis edebiliyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.