Ruhani: Zafer, Suriye halkının olacak

  • 10 Aralık 2014
  • 765 kez görüntülendi.
Ruhani: Zafer, Suriye halkının olacak

İran’ın her zaman terörle mücadele konusunda Suriye milleti ve devletinin yanında yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanımız Hasan Ruhani, Suriye halkının zaferi devam edeceğini ve bu ülkede barış ve huzurun tam olarak sağlanacağını belirtti

Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşen Ruhani “Bazı ülkelerin, teröristleri destekleme tutumunun yanlış olduğu ve bu çabanın da sonuçsuz kalacağı herkesçe biliniyor. Bu destekler sadece bölgede şiddet ve huzursuzlukların artmasına neden olacak.” dedi.
Suriye’de silahlananların muhalifler değil teröristler olduğuna değinen Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: “Son aylarda bu gerçeği dünya kamuoyu daha iyi anladı öyle ki bugün hatta teröristleri ortaya çıkaranlar ve destekleyenler bile yavaş yavaş teröristlerden uzaklaşıyor. Bugün bölge ve dünya, Suriye devleti ve ordusunun teröristlerle mücadele edecek ve ülkeyi koruyacak güçte olduğunu gördü.”
Dünya ve bölge şartlarının, Suriye’de siyasi ve akıllı çözüm yolunun kullanılmasına doğru ilerlediğine işaret eden Ruhani “Suriye halkının bu konuda zafer kazanacağından eminim.” dedi.
Görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de ülkesinin İran devleti ve milletine ayrıca İnkılap rehberine, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğine işaret ederek, Tahran ve Şam’ın ortak bir cephede yer aldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.