İran’da nükleer tıp merkezi yapılıyor

  • 26 Ekim 2015
  • 755 kez görüntülendi.
İran’da nükleer tıp merkezi yapılıyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salehi, İran’da nükleer tıp merkezi yapılacağını bildirdi.

İran Atom Enerisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi, yaptığı açıklamada İran’da nükleer tp merkezi yapılacağını belirterek, “Bizim nükleer enerji alanındaki faaliyetlerimiz sadece uranyum zenginleştirme ve ağır su ile sınır değil” dedi.

Salehi, daha önce de sözü edilen tıp merkezi hakkında açıklamalarda bulunduğunu kaydederek, İran’ın barışçıl nükleer programına karşı süregelen kara propagandaları gidermek istediğini de ifade etti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, “Maalesef bazıları İran’ın nükleer enerjiyi askeri amaçlar doğrultusunda kullanacağını düşünmektedir” açıklamasını yaptı.

Salehi, “İranlı gençler istedikleri her işin üstesinden gelebilir. Sözü edilen gençler bu defa da Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesinin ardından nükleer enerji alanında tarihi bir başarıya imza atmak istiyor” diye ekledi.

Yapılacağı planlanan nükleer tıp merkezinin çok gelişmiş imkanlara sahip olacağını belirten İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salehi, “Artık hastaların radyoterapi için yurdışına çıkmaları gerekmiyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.