General Gulamrıza Celali: İran, bütün tehditlere karşı duyarlıdır

  • 26 Ekim 2015
  • 824 kez görüntülendi.
General Gulamrıza Celali: İran, bütün tehditlere karşı duyarlıdır

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, İran’ın bütün tehditlere karşı duyarlı olduğunu söyledi.

Başkent Tahran’daki İmam Hüseyin (a.s) Harp Üniversitesi’nde bugün bir konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Sivil Savumna Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali, tehdit ve savunma sözcüklerinin birbirine karşı iki zıt kavram olduğunu ifade ederek, “Savunma kavramı tehdit kavramını etkisizleştirmeli” dedi.

General Gulamrıza Celali, İran İslam Cumhuriyeti’nin birçok tehditle karşı karşıya olduğunu ve bu tehditleri etkisizleştirmek için İran’ın kapsamlı olarak yeni girişimlerde bulunması gerektiğini dile getirdi.

Geçmişteki tehditlerin daha çok askeri anlamda olduğunu söyleyen General Celali, bilimin gelişmesi nedeniyle çağımızdaki tehditlerin bilgi tabanlı ve tekolojik tehditler olduğunu belirterek, üniversite ve araştırma merkezlerinde elde edilen bilim ve teknolojinin hem fırsat hem de tehdit niteliğinde olabileceğini ifade etti.

Hac merasimi orginazasyonuna da değinen İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, “Geçenlerde Suudi Arabistan yetkililerinden ‘Hac merasiminde siyasetimiz yok” ifadesini kullandı. Zaten hac merasiminden siyaset kavramını ayırmak kendi kendine bir siyasi girişimdir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.