İran’dan ABD ve İsrail’e IŞİD suçlaması

  • 30 Kasım 2014
  • 1.104 kez görüntülendi.
İran’dan ABD ve İsrail’e IŞİD suçlaması

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, IŞİD’in, ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’ın bölgede izlediği stratejiler sonucu ortaya çıktığını savundu.
Selami, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın IŞİD’i finanse ettiğini, ABD’nin de himaye ettiğini öne sürerek, “Terörist gruplar (IŞİD) ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan’ın bölgede izledikleri stratejilerle ortaya çıktı. ABD’nin isteklerini yerine getirdikleri için de himaye görüyorlar. ABD’nin, Irak’ın Celevla kentinde teröristlere bir kaç kez askeri yardımda bulunduklarını gördük” dedi.
ABD’nin bölgede İsrail’i koruma refleksiyle hareket ettiğini dile getiren Selami, “Ancak ABD, İsrail’i koruyacak güce sahip değil çünkü Filistin’in işgal edilmiş topraklarının hepsi Hamas, Hizbullah ve İslami Cihad’ın ateş menzilinde” diye konuştu.
Batı Şeria’nın da “yakında silahlandırılacağını” ifade eden Selami, “Filistin’in Batı Şeria halkı hedeflerinden geri adım atmayacak ve Gazze’nin evlatlarıyla el ele verip çok yakında Batı Şeria’yı siyonistler için cehenneme çevirecek” şeklinde konuştu.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de geçen hafta Kum kentinde 23-24 Kasım’da düzenlenen Uluslararası Tekfircilik ve Radikal Hareketler Konferansı katılımcılarını kabulde yaptığı konuşmada, “İsrail’e karşı Batı Şeria da Gazze gibi silahlandırılmalı ve savunmaya hazır olmalıdır” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.