Refah Sınır Kapısı “tek yönlü” açıldı

  • 30 Kasım 2014
  • 883 kez görüntülendi.
Refah Sınır Kapısı “tek yönlü” açıldı

Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı’nı “tek yönlü” olarak açtığı bildirildi.
Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının açılmasının ardından Mısır sınırında bekleyen onlarca kişinin Refah Sınır Kapısı’ndan geçmek için uzun kuyruklar oluşturmaya başladığını belirtti.
Ebu Subha, Gazze’ye geçmek için bekleyen yaklaşık 3 bin Filistinli olduğunu da ifade etti.
Filistin’in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, dün yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Filistin tarafının talebi üzerine Refah Sınır Kapısı’nı Gazze’ye geçmek isteyen Filistinliler için iki günlüğüne açacağını kaydetmişti.
Şevbeki, kapının pazar ve pazartesi günleri 09.00-16.00 saatlerinde tek yönlü olarak Gazze’ye geçişler için açılacağını bildirmişti.
Mısırlı yetkililer, geçen çarşamba günü de Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçmek için bekleyenlerin bölgeye girmesi için kapıyı 2 günlüğüne açmıştı.
İsrail ablukası nedeniyle Gazze’nin “Dünyaya açılan tek kapısı” konumundaki Mısır sınırındaki Refah, bu ülkede Temmuz 2013’te gerçekleşen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.
Son olarak 24 Ekim’de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, “terör sorununu kökünden çözmek” iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı’nı da kapatmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.