İran’dan ABD’nin iddialarına tepki

  • 05 Aralık 2017
  • 1.003 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’nin iddialarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanı Jared Kushner’in öne sürdüğü İran karşıtı iddialarına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanı Jared Kushner’in bu ülkedeki Brookings Enstitüsünün Orta Doğu Politika Merkezi’nde düzenlenen toplantıda öne sürdüğü İran karşıtı iddialarına tepki göstererek, “Amerikan yetkililerinin ileri sürdüğü boş ve gerçek dışı açıklamalar hayal kırıklığı ve moral bozukluğunun bir sonucudur” dedi.

”İran’ın Suriye ve Irak’taki radikalizm ve terörizmle mücadelede sarfettiği çabalar ve fedakarlıkları olmasaydı şu anda ABD’deki sokaklar radikal grupların çatışma alanı haline gelebilirdi. Bu nedenle, uluslararası toplum, İran’ın bölgedeki radikalizm ve terör örgütlerine karşı koyduğu tutumlar ve politikalarına minnettar olmalıdır.” diyen Behram Kasımi, “İran’ın ABD’li yetkili tarafından şiddet yanlısı olarak suçlanması Amerikanların İran’ın terörle mücadelede sarfettiği başarılı çalışmalarından dolayı hayal kırıklığa uğradıklarını gösteriyor. Amerikanlar bu tavırla bölgede İran’a karşı gergin bir atmosfer yaratıp illegal varlığını sürdürmeye çalışıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Bunlara ilave olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu iddiaların İran’ın bölgedeki komşularıyla en iyi ilişkilere sahip olduğu bir dönemde ileri sürüldüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.