Zarif: Hazar denizinde yabancı hiç bir askeri güç bulunamaz

  • 05 Aralık 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Zarif: Hazar denizinde yabancı hiç bir askeri güç bulunamaz

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Hazar denizi kıyısının 5 ülkesi arasında Hazar Denizi Konvansiyonu konusundaki yapılan müzakerelere göre, Hazar denizinde hiç bir yabancı askeri gücün bulunamayacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Moskova’da yaptığı açıklamada, Moskova’da Hazar denizi kıyısı ülkeleri 7. dışişleri bakanları oturumuna temasla, ‘bu zamana kadar konuyla ilgili olarak  sözkonusu ülkelerin uzmanlar düzeyinde 49 oturum düzenlediğini, dün ve bugün dışişleri bakanlarının Kazakistan’da yapılması kararlaştırılan zirve toplantısının hazırlıklarını yapacaklarını söyledi.

İran dışişleri bakanı, bu zamana kadar Hazar denizi hukuk statüsü konvansiyonu konusunda iyi ilerlemelerin sağlandığını belirterek, ”bu doğrultuda 12 belge üzerinde de anlaşma sağlandı’ dedi.

Zarif, Hazar denizi statüsü konvansiyonu konusunda ciddi müzakerelerin yapılmakta olduğunu belirterek,  bu konuda bu zamana kadar güzel sonuçların alındığını söyledi.

Zarif, Hazar denizi kıyısı 5 ülkenin, Hazar denizindeki gemilerle ilgili olarak yalnızca 5 ülkenin bayraklarından istifade edilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.