İran’dan BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye tepkisi

  • 26 Ekim 2022
  • 179 kez görüntülendi.
İran’dan BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye tepkisi

İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi, Siyonist rejimin Suriye’ye karşı tekrarlanan saldırganlığına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sessizliğini eleştirdi.

İRNA’ya göre, Emir Said İrevani,  dün BM Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak, Suriye Cumhuriyeti’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki Siyonist rejimi kınama yönündeki tekrarlanan taleplerine rağmen, ırkçı İsrail’in Suriye’deki sürekli saldırganlığın devam ettiğini,  Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü çiğnediğini söyledi.

İranlı yetkili şöyle dedi: ”Güvenlik Konseyi’nin sessizliği, Siyonist rejimi, uluslararası hukuk ve insani hakların açık bir ihlali olan Suriye’deki sivilleri ve temel altyapıyı hedef almayı da içeren daha açık ve yaygın bir şekilde saldırganlık ve suçlar gerçekleştirmeye teşvik etti.”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki üst düzey diplomatı, Güvenlik Konseyi’nden Suriye sorununda çifte standarda  son vermesini ve Siyonist rejimin saldırganlığını kınamasını ve bu rejimin ülkenin barış ve güvenliğini tehlikeye atan suçlarla itham etmesini istedi.

İrevani, Suriye halkının durumuna da dikkati çekerek, “Bu ülkedeki insani şartlar hala zor ve sıkıntılar Suriye halkını önemli ölçüde etkiledi” dedi.

İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi, insani yardım sağlamanın gerekli olduğunu belirterek, ”Suriye genelinde ihtiyaç sahiplerine engelsiz, hızlı ve güvenli erişimin sağlanması bir öncelik olmalıdır.” dedi.

İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi, Suriye’deki durumu iyileştirmenin tek yolunu, Suriyelilerin öncülük ettiği ve Birleşmiş Milletler tarafından kolaylaştırılan siyasi bir süreçle yürütülen siyasi bir çözüm olarak gördü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.