İran’dan İngiltere’ye casusa destek tepkisi

  • 10 Mart 2019
  • 1.874 kez görüntülendi.
İran’dan İngiltere’ye casusa destek tepkisi

İran yargı erki insan hakları merkezi sekreteri Muhammed Cevad Laricani, İngiltere yönetiminin İran’da yakalanan casusa diplomatik dokunulmazlık hakkı tanıması, hukuki açıdan hiç bir etkisi olmayacağını açıkladı.

Britanya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt 7 Mart Perşembe günü İran’da casusluk suçundan tutuklanarak hapse atılan Nazenin Zageri’yi diplomatik dokunulmazlık hakkı verildiğini açıkladı.

Nazenin Zageri İran ve İngiltere’nin çifte vatandaşı olan ve bazı firmalara ve ecnebi müesseselere üye olup medya ve sanal ortamda İran İslam Cumhuriyeti nizamını yumuşak yöntemlerle devirme projelerine ortaklık etme suçundan İran’da yargılanan ve hapis cezasına çarptırılan bir casustur.

Cumartesi günü İngiliz Bakan Hunt’ın açıklamasını değerlendiren yargı erki insan hakları merkezi sekreteri Muhammed Cevad Laricani, diplomatik dokunulmazlık belli kuralların çerçevesinde ve daha önce onaylanan uluslararası konvansiyonlara göre tanınan bir hak olduğunu ve öyle durup dururken birilerine diplomatik dokunulmazlık hakkı verilemeyeceğini belirtti.

Laricani ayrıca Londra yönetimini Lübnan Hizbullah hareketinin adını terör örgütleri listesine almasını kınayarak, İngiltere, Fransa ve Amerika dünyada terörün en büyük kurucuları, hamileri ve destekçileri olduklarını, bu zümre hoşlarına gitmeyen herkesi terör örgütü listesine aldıklarını kaydetti.

Laricani, oysa Hizbullah hareketi Lübnan’da en çok sevilen siyasi akım olduğunu ve bu ülkenin hükümetinde ve meclisinde yer aldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.