İran’dan insan hakları savunucusu iddiasındakilere eleştiri

  • 17 Eylül 2016
  • 852 kez görüntülendi.
İran’dan insan hakları savunucusu iddiasındakilere eleştiri

İran yargı gücü insan hakları merkezi sekreteri Muhammed Cevad Laricani, bazı ülkelerin insan hakları standartlarını ve bu ülkelerin insan haklarıyla ilgili tutumlarını sert dille eleştirdi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Cevad Laricani, İnsan Hakları Diylaoğu 3. Oturumu için gittiği İtalya’nın Roma kentinde dün  İtalya ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, insan haklarının İran’a ihraç edilecek bir ürün olmadığını ve bununla ilgili  çifte standartların da olmayacağını söyledi.

Laricani, İran karşısında insan haklarıyla ilgili çifte standartın yapıldığını ve baskıların olduğunu belirterek; Batı’nın kendi müttefikleri olan ülkelerde kadınların araç kullanmasına izin verilmemesine ve seçimlerin düzenlenmemesine rağmen  o ülkelerin bu durumları karşısında sessiz kaldıklarını söyledi.

Suriye meselesine de temas eden Laricani, Suriye’de değişikliklerin  demokratik çerçevede ve halkın seçimine dayalı  şekilde olması gerektiğini  belirterek, terörizmin  iktidara gelmek için veya Suriye cumhurbaşkanı  Beşar Esad’ın kenara itilmesi için bir  araç olmaması gerektiğini belirtti.

Cevad Laricani, İran’ın Suriye’ye,  bu ülkenin hakimiyeti, bağımsızlığı ve demokrasi süreci yönünde hareket etmesi için yardım ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.