İran’dan İnsan Hakları’nın bildirisine tepki

  • 16 Kasım 2017
  • 1.168 kez görüntülendi.
İran’dan İnsan Hakları’nın bildirisine tepki

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İnsan Hakları’nın İran aleyhindeki bildirisine tepki göstererek; ”bu bildirinin değersiz olduğunun en önemli delillerinden birinin insan haklarını ihlal edenlerin, savaş suçları işleyenlerin ve terörizmin asıl destekçilerinin bu bildiriye destek vermeleridir’ dedi.

BM  genel kurulu 3. komitesi salı günü tekrarlanan suçları ispatlayamazken, ‘İran’da insan haklarının durumu’ aleyhinde bildiri yayınladı.

Behram Kasımi, BM 72. genel kurul oturumunda Kanada ve diğer babı batılı ülkeler tarafından hazırlanan bildirinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Kasımi, batılı ülkelerin  insan hakları konusunu bağımsız ülkeler aleyhinde  siyasi bir araç olarak kullanmalarının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirterek, bu durumun İnsan Hakları’nın  konumunun zayıflaması ve itibarsızlaşmasına neden olacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın dine dayalı halkçı bir  sisteme sahip olduğunu ve her zaman insan haklarının yükseltilmesi ve uluslararası taahhütlerine tam olarak bağlı kalma konusunda ciddi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.