İran’dan Myanmar yönetimine sert tepki

  • 01 Ekim 2017
  • 1.457 kez görüntülendi.
İran’dan Myanmar yönetimine sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Myanmar’da Rohingya Müslümanlarının kritik durumunun devam etmesiyle Myanmar hükümetinin ihmallerine tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Myanmar’da Rohingya Müslümanlarının kritik durumunun devam etmesiyle birlikte farklı devletler, uluslararası kuruluşlar ve dünya kamuoyunun Myanmar hükümetinin bu ülkedeki Müslümanlara yönelik şiddet dolu eylemlerini durdurma yönündeki uyarılar ve taleplerini göz ardı etmesine tepki göstererek, “Ne yazık ki, bu insani krizden her gün geçtikçe durum daha da karmaşık bir hale geliyor, çok sayıda yerinden edilen insanların çektiği acıları artıyor. Bunun yanı sıra hem çeşitli devletler hem de uluslararası kurumlar ve kuruluşların sorumluluğu daha da ağırlaşıyor; en önemlisi, krizi durdurma ve ortaya çıkardığı zararı telafi etme fırsatı da kaybolmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Kasımi, sözlerine şöyle devam etti: Böyle karmaşık bir durum mevcut koşulları yaşadığımız çağın en kötü insani krizlerinden birine dönüştürebilir. Dünya ülkeleri, uluslararası örgütler, şahsiyetler ve uluslararası kamuoyunun uyarıları ve taleplerine rağmen, Myanmar hükümetinin şiddeti durdurma konusundaki ihmalleri kabul edilemez.

Kasımi açıklamasında ayrıca, “Bize göre, Rohingya Müslümanlara karşı devam eden şiddeti önlemek amacıyla yapılan girişimler, Myanmar hükümetinin sorumluluğunu ortadan kaldıramaz. Ayrıca hiçbir girişim, krizin daha da tırmanmasına ve krizden etkilenen bölgedeki sivillere insani yardımların durdurulmasına yol açmamalıdır” açıklamasını yaptı.

“İran İslam Cumhuriyeti, insanlık ve dini vazifesine göre bu krize tepki gösteren ilk ülkelerden biriydi” ifadesini kullanan Behram Kasımi, İran’ın kirizin diplomatik ve siyasi yollardan çözülmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.