Nakavi Hüseyni: IKBY’nin referandumu kanunsuzdur

  • 01 Ekim 2017
  • 1.221 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: IKBY’nin referandumu kanunsuzdur

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Irak Kürt Bölgesi Yönetimi’nin Irak’tan ayrılmayı içeren referandumun kanunsuz olduğunu ve anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Nakavi Hüseyni,  bugün  Meclis Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Irak halkının tamamının Irak anayasasını kabul ettiğini ve her türlü değişikliğin de anayasaya göre olması gerektiğini söyledi.

Nakavi Hüseyni, Irak Kürt bölgesinin düzenlediği referandum konusunda siyasi, anayasal ve uluslararası açıdan tepkilere ve durumuna işaretle, ”bu referandum uluslararası kanunlara aykırıdır ve Irak anayasasına da tamamen aykırılık içerir. Irak anayasasına bütün ırak halkı oy vermiştir’ dedi.

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Irak kürt bölgesinin Irak topraklarının bir parçası olduğunu belirterek, Irak anayasasının bu ülkenin bütün kavimlerinin katıldığı bir referandumla kabul edildiği ve uygulamada olduğu ve Irak’ın iç yapısındaki gelişmelerin ve değişikliklerin de bu ülkenin anayasasına uygun olması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.