İran’dan Norveç’e Kuranı Kerim notası

  • 27 Kasım 2019
  • 2.079 kez görüntülendi.
İran’dan Norveç’e Kuranı Kerim notası

Norveç’da SIAN adlı radikal bir grubun liderinin Kuran-ı Kerimi ateşe vermesi sonrası Norveç’in Tahran Büyükelçiliğinin Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Norveç Sian grubu lideri Lars Thorsen Pazar günü Norveç’te İslam’ın durdurulması için Kuran-ı Kerimi ateşe vermişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Kuzey Avrupa yetkilisi, Norveç’te vuku bulan bu çirkin olayı şiddetle kınayarak bu gibi  olayların radikalizm ve şiddetin artması yönündeki tehlikeli sonuçları hakkında ikazda bulundu.

İranlı yetkili bu olaydan dolayı 1.5 milyar Müslüman’ın duygularının incindiğini belirterek, ifade özgürlüğü bahanesiyle 1.5 milyar Müslüman’ın inançlarına ihanet edilemeyeceğini söyledi.

İranlı yetkili Norveç hükümetinden bu gibi  kışkırtıcı olayların önlemesini ve buna sebebiyet verenlere karşı gelmesini istedi.

Norveç’in Tahran Büyükelçiliği Maslahatgüzarı da  ülkesinin bu olayı şiddetle kınadığını ve politikalarının özgürlüğün  desteklenmesi ve nefretin önlenmesi yönünde olduğunu söyledi.

Olay İslam dünyasından büyük tepkilerle karşılaştı. Bu bağlamda başta Türkiye ve Pakistan olmak üzere bir çok ülke itirazda bulundular./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.