İran’ın Merkezi Kevir Çölünde “Peygamberi A’zem – 11” adlı askeri tatbikat başladı

  • 20 Şubat 2017
  • 1.274 kez görüntülendi.
İran’ın Merkezi Kevir Çölünde “Peygamberi A’zem – 11” adlı askeri tatbikat başladı

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri’nin “Peygamberi A’zem – 11” adlı tatbikatı ülkenin merkezinde bulunan Kevir Çölü’nde “Ya Resulullah” parolasıyla başlatıldı.

“Peygamberi A’zem – 11” isimli büyük tatbikat “İktidar göstergesi ve kalıcı istikrar” sloganıyla Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri komutanlığına bağlı farklı askeri birimlerinin katılımıyla ülkenin Kevir Çölü’nde başlatıldı. Tatbikatın birinci aşamasında gelişmiş ve akıllı roketlerle hedeflerin tam isabetle vurulduğu açıklandı.

Alınan bilgiye göre, 3 günlük tatbikat boyunca askeri birliklerin düşmanlara karşı savunma kapasitesi ve İran yapımı yeni askeri teçhizatlar denetlenecektir.

Bu konuyla ilgili geçenlerde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Pakpur, “Roketli tatbikatımız 20 Şubat’ta İran’ın merkezi bölgelerinde başlayacak. Bunun devamında da Beytul Mukaddes ve İmam Hüseyin (a) birliklerinin savunma amaçlı cephane tatbikatı gerçekleşecektir. Çarşamba günü zırhlı birliklerin yanısıra İHA’ların tatbikatıyla bu tatbikat da son bulacak” ifadelerinde bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.