İran’ın Nekbe Günü bildirisinde Filistin’e tam destek

  • 14 Mayıs 2019
  • 1.145 kez görüntülendi.
İran’ın Nekbe Günü bildirisinde Filistin’e tam destek

İran Dışişleri Bakanlığı Nekbe Günü dolaysıyla yayımladığı bildiride, başta BM olmak üzere uluslararası camianın Filistin ve Kudüs’ün işgaline son verilmesi yönündeki önemli sorumluluğuna vurgu yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Nekbe Günü dolaysıyla yayımladığı bildiride, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin milletinin ülküleri ile tam dayanışmaya vurgu yaptı.

Bildiride İran BM’den Filistin halkına kendi kaderini belirlemelerine ve Beytulmukaddes başkentli bağımsız Filistin devletini kurmalarına yardım etmesini talep etti.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

Uluslararası çevreler tarihî Filistin topraklarının işgali üzerinden yetmiş yılı aşkın bir süre geçtiği bir sırada korsan rejim İsrail’in işgalciliği ve cinayetleri ve art arda tecavüzlerine son verme yönünde temelli adım atmalı ve şartları Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüşü ve bu topraklarda yaşayan tüm Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin katılımı ile düzenlenecek referandumda Filistin’in siyasi nizamını belirlemeleri için hazır hale getirmelidir.

İran Dışişleri Bakanlığı Nekbe Günü dolaysıyla yayımladığı bildiride şöyle devam etti: Nekbe Günü’nde siyonist rejim adında gayri meşru bir varlık Amerika’nın destekleri sayesinde ve Filistin toprakları işgal edilerek doğdu ve savaş, cinayet ve işgalcilikle şom varlığını sürdürdü ve bugün, bölgesel tüm krizlerin temel etkeni olurken, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden gerçek tehdit unsuruna dönüştü.

14 Mayıs günü yüz binlerce Filistinlinin anavatanından ihraç edildiği günün 71. yıldönümü ve 15 Mayıs günü de çakma İsrail rejiminin şom kuruluşunun 71.yıldönümü Nekbe Günü’dür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.