İranlı ve Ummanlı Komutanlar Bir Araya Geldi…

  • 18 Ocak 2015
  • 901 kez görüntülendi.
İranlı ve Ummanlı Komutanlar Bir Araya Geldi…

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, aralarında Umman Milli Savunma Akademisi Komutanı Tümgenerel Salim Bin Müslim Bin Ali Katan’ın da yer aldığı üst düzey Ummanlı askeri bir heyetle bir araya geldi.

Görüşmede, İranlı komutan, İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı, ABD’li askeri yetkililerin, İran’ın 13 milyar dolar olarak Amerikan savaş gemisini, hücum botlarıyla batırabileceğini itiraf ettiğini belirtti.

Görüşmede İranlı yetkili, İran’ın komşuları arasında Umman’la geçmişten bugüne kadar iyi münasebetleri olduğunu hatırlatarak, bütün dünya stratejistlerinin, bulundukları bölgenin en önemli coğrafya olduğunu söylediğini hatırlatarak, İran ve Umman arasında yer alan Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nın özel öneme sahip olduğunu kaydetti.

Umman Ulusal Savunma Akademisi yetkilileri ile bir araya gelen İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Fedevi, İnkılap Muhafızları’nın sahip olduğu güç ve iktidarın büyük bir bölümünün iman ve inançtan kaynaklandığı belirterek, “İslam dünyasının ABD ve Siyonist İsrail’den başka düşmanı yoktur, ayrıca bölge ülkeleri sanki aralarında çok sıkı ve kadim bağlar olan tek bir aile gibidir” dedi.

Bu görüşmede Ummanlı askeri heyet başkanı ve Umman Ulusal Savunma Akademisi Komutanı, İran’a düzenlediği ziyaret, ayrıca İran’ın askeri alanda elde ettiği başarıları gördükleri ve şahit oldukları için çok mutlu olduğunu ve yurt dışı ilk ziyaretini, İran’a gerçekleştirdiğini belirtti.

Ummanlı Komutan, bu ziyarette, Tuğamiral Fedevi’nin kendilerini İnkılap Muhafızları’nın stratejisi konusunda, bilgilendirdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.