İşgal Güçleri Dün Gece el-Halil’in Devra Kasabasına Baskın Düzenledi

  • 16 Ocak 2015
  • 838 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Dün Gece el-Halil’in Devra Kasabasına Baskın Düzenledi

Siyonist işgal güçlerinin dün gece (15 Ocak Perşembe) Batı Yaka’nın güneyindeki el-Halil’in güneyinde bulunan Devra kasabasına baskın düzenledikleri bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgilere göre işgal rejimine ait devriyeler beş zırhlı askerî araçla Devra’nın en-Namus bölgesine girerek, Filistin yönetimine ait Koruyucu Güvenlik merkezinin yakınında bulunan okullara baskınlar düzenlediler. Baskın esnasında Koruyucu Güvenlik elemanlarının ortalıktan kaybolmaları ve işgalcilerin baskınlarına karşı herhangi bir faaliyetlerinin olmaması dikkat çekti. Baskın düzenleyen işgalcilerin bir süre caddeleri askerî araçlarla kapattıkları ve çevrede aramalar yaptıkları ancak herhangi bir tutuklama olmadığı ifade edildi.

İşgalci askerî birliklerin buradaki baskın ve aramalarını tamamladıktan sonra geç saatlerde, yine bir başka arama faaliyeti için Devra’nın batısında yer alan Beytu Avva mıntıkasına doğru ilerledikleri ifade edildi.

İşgal rejiminin normalde özerk yönetim kontrolünde bulunan bu bölgelere sık sık ve keyfi baskınlar düzenlemeleri, baskınlarda kendilerine herhangi bir itirazda bulunulması durumunda vahşice saldırmaları ve tutuklamalar yapmaları Filistinlilerin sürekli rahatsız edilmelerine neden oluyor. Saldırılar sadece askerî güçler tarafından değil onların himayesi altında bulunan ve adeta haramiler gibi dolaşan sözde sivil yahudi yerleşimciler tarafından da gerçekleştiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.