Laricani: Nükleer bilim, İran için önemli bir kazanımdır

  • 16 Ocak 2015
  • 941 kez görüntülendi.
Laricani: Nükleer bilim, İran için önemli  bir kazanımdır

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, nükleer bilimini, İran İslam Cumhuriyeti için önemli bir kazanım olarak niteledi.
Bugün Tahran’ın Güneyinde yer alan kutsal Kum kentinde İmam Musa Kazım –as- medresesinde düzenlenen bir merasimde konuşan İslami Şura Meclisi Başkanı, düşmanların önce, İran’ın nükleer bilime ulaşmasını engellemeye çalıştığını, bu bağlamda İran’ı askeri saldırıyla tehdit ettiğini, ancak milli direnişin İslam Cumhuriyeti için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
Laricani, özelde Amerikalılar ve genelde Batılıların İran ile 5+1 grubu arasında düzenlenen son müzakerelerdeki tavrının üzüntü verici olduğunu ifade ederek, Batılıların, konuyu çözmek için yeterli kabiliyete sahip olmadığını gösterdiklerini, oysa İran’ın dikkatle konuları gözlemlediğini belirtti.
İslami Şura Meclisi Başkanı, İslami Şura Meclisi’nden bazı temsilcilerin, Batılıların yaptırımlar konusunda yeni adım atmaları halinde, İran’ın uranyum zenginleştirme dahil nükleer faaliyetlerini çeşitli seviyelerde sürdürmesine vurgu yapan bir plan üzerinde çalıştıklarını hatırlattı.
Bölgedeki terörizm olgusuna de değinen Laricani, Batı ve bazı bölge ülkelerinin istihbarat servisleri tarafından Ortadoğu’da terörizmin oluşturulduğunu, ABD başta olmak üzere Batı’nın gittiği her yerde, varlığından kısa bir süre sonra terörizmin şekillendiğini kaydetti.
Fransa’daki son olaylara da temas eden İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İslam’la mücadele edenlerin bir kez daha Yüce İslam Peygamberi’ne –saa- saygısızlık ettiğini hatırlattı.
Laricani, Batılıların, tavrı, söylem ve eyleminin terörist grupların ayakta kalmasına katkı sağladığını ifade ederek, Fransız dergilerinde yapılanların, böyle bir şeyden ibaret olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.