İşgal Güçleri, Filistinli Balıkçılara Saldırdı…

  • 18 Ocak 2015
  • 725 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri, Filistinli Balıkçılara Saldırdı…

İşgal donanmasına ait hücum botlarının bu sabah (18 Ocak Pazar) Gazze Şeridi sahilleri açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçı teknelerine ağır otomatik silahlarla ateş açtığı bildirildi.

Gazze’deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, İsrail hücumbotlarının bu sabah Gazze Şeridi’nin güneyinde bir grup balıkçı teknesine ağır otomatik silahlarla taciz ateşi açtığını ve saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını ifade etti.

Ayyaş, işgal donanmasının Filistinli balıkçıların Mısır’ın gözetiminde işgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında sağlanan anlaşma uyarınca Filistinli balıkçıların avlanmasına izin verilen altı millik bölgenin dışına çıktıklarını iddia ettiğini belirtti. Saldırının ardından işgal ordusundan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gazze’deki yetkililer, işgal güçlerinin Mısır’ın gözetiminde imzalanan ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürerek Filistinli balıkçıları neredeyse her gün taciz ettiğini ve Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerdeki tarım arazilerine gelişigüzel ateş açtığını ifade etti.

İşgal rejimi ve Filistinli gruplar, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı ve 51 gün süren savaşı sona erdirmek üzere geçen yıl 26 Ağustos’ta Mısır’ın gözetiminde uzun vadeli ateşkes anlaşması imzalamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.