İşgal Güçlerinin Batı Yaka’daki Tutuklamaları Devam Ediyor

  • 14 Ocak 2017
  • 998 kez görüntülendi.
İşgal Güçlerinin Batı Yaka’daki Tutuklamaları Devam Ediyor

Filistin halkında huzur bırakmayan işgal güçleri bu sabah Batı Yaka’nın birçok noktasında düzenlediği operasyonlarda evlere girip vatandaşları tutukladı.

Batı Yaka’nın orta kesiminde yer alan Selfit şehrine bağlı İskaka köyüne giren işgal güçleri Zeyd Husam Harb ile kardeşi Tarık Husam Harb’ı tutukladı.

Tulkerem’de Husam Ez-Zeyyat’ı tutuklayıp bilinmeyen bir yere götüren işgal güçleri, Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Beyt Rima’da Nedim El-Bergusi’yi tutukladı.

El-Halil’in Beyt Ummer beldesinde gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri Filistinlilere ait aracı gasp etti.

Beyt Ummer’deki aktivistlerden Muhammed İyad Avad yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin beldeye baskın düzenleyip İbrahim Halil Kamil’in evinde arama yaptıktan sonra aracına el koyduğunu, terör eşliğinde yaptığı gasptan sonra çekilmek istemeyen işgal güçlerine gençlerin karşı koyduklarını, işgal güçlerinin gençleri dağıtmak için plastik mermi, gerçek mermi, ses bombası ve gaz bombası kullandığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.