Ä°ÅŸgalciden Kudüs’te Yeni Bir YerleÅŸim Saldırısı

  • 02 Aralık 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Ä°ÅŸgalciden Kudüs’te Yeni Bir YerleÅŸim Saldırısı

Siyonist medya organlarının verdiÄŸi bilgilere göre iÅŸgal yönetimi Kudüs’teki yahudileÅŸtirme politikası çerçevesinde yeni bir yerleÅŸim planı üzerinde duruyor.

Siyonist medyanın verdiÄŸi bilgilere göre iÅŸgal rejiminin yeni yerleÅŸim planı Kudüs’ün doÄŸusundaki Gilo yahudi yerleÅŸim merkezi içinde yer alıyor. YerleÅŸim planının iki bölümden oluÅŸacağı, birinci bölümün “Ä°srail arazisi” olarak tanımlanan alanda yer alacağı ve 850 yerleÅŸim biriminden oluÅŸacağı, ikinci bölümün ise özel mülkiyete verileceÄŸi ve 1380 yerleÅŸim biriminden oluÅŸacağı ifade ediliyor.

Haaretz gazetesi Organizasyon ve Ä°nÅŸa Bölgesel Komitesi’nin birinci planı 2012 yılında, ikincisini de 2013 yılında onayladığına dikkat çekti. Habere göre birinci bölümdeki yerleÅŸim birimlerinden 708 tanesinin sözleÅŸmecilere ve derneklere pazarlaması yapıldı. Ancak yerleÅŸim semti kurma konusunda bazı siyasi zorluklar bulunmasından dolayı inÅŸaatın ne zaman baÅŸlayacağı hakkında kesin bir tarih verilemiyor.

Kudüs Belediyesi Meclisi ve Organizasyon ve İnşa Bölgesel Komitesi üyesi Hanan Rubin yaptığı açıklamada inşaatın başlatılması için Amerikalıların da onay vermesine ve onlarla bir uzlaşma sağlanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hanan Rubin bu meselenin Gilo’nun Kudüs’te bağımsız bir bölge olmadığının anlaşılmasından sonra çözüme kavuÅŸturulacağını söyledi. Rubin, Amerikalıların her ÅŸeye karıştıklarını ve bunun kabul edilemez olduÄŸunu iddia etti.

Ä°ÅŸgal rejimi Kudüs’te Filistinlilerin arazilerini zorla gasp ederek buralara dünyanın deÄŸiÅŸik bölgelerinden getirdiÄŸi göçmen yahudiler için evler inÅŸa ederken bunun kendisinin hakkı olduÄŸunu, kimsenin arazileri gasp edilen Filistinlilerin haklarını sorgulama yetkisi olmadığını iddia ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.