İspanya Dışişleri Bakanı Gazze’de…

  • 13 Ocak 2015
  • 1.021 kez görüntülendi.
İspanya Dışişleri Bakanı Gazze’de…

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo, Ortadoğu turu kapsamında kısa bir ziyaret gerçekleştireceği Gazze’ye bu sabah (13 Ocak Salı) ulaştı.

İspanya Dışişleri Bakanı’nın bu sabah Beyt Hanun “Erez” Kapısı’ndan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Müfettişi Pierre Krähenbühl ile birlikte geçtiğini bildirdi. İspanyol bakana 25 gazeteci ve televizyoncudan oluşan kalabalık bir medya ekibinin de eşlik ettiği ifade edildi.

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo’yu Beyt Hanun “Erez” Kapısı’nda Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr, bakanlar ve Filistinli önde gelen şahsiyetlerin karşıladığı belirtildi.

İspanyol bakanın Gazze ziyareti sırasında işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı son savaşın yol açtığı yıkımı ve Gazze halkının durumunu yakından gözlemlemesi, evleri savaş sırasında yıkıldığı için Bahreyn Okulu’na sığınmak zorunda kalan aileleri ziyaret etmesi ve uzlaşı hükümetinin Gazze’deki bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel García-Margallo, 2013’te de Gazze’yi ziyaret etmiş ve Gazze halkının çektiği sıkıntıları yerinde incelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.