İsrail artık Suriye’de cirit atamıyor

  • 15 Mart 2018
  • 1.540 kez görüntülendi.
İsrail artık Suriye’de cirit atamıyor
 İsrail F16’sının Suriye ordusu tarafından düşürülmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine ve bu süre zarfında İsrail’in Suriye’ye hiçbir saldırıda bulunmamasına dikkat çeken siyasi gözlemciler, geride bıraktığımız bu bir ayı ‘Sükunet Ayı’ olarak nitelendiriyor.

FHA- Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin İsrail Kanal 7 televizyonundan naklettiği habere göre, bu bir aylık süre zarfında Siyonist yetkililer İsrail F16’sının düşürülmesi ve Tahran’ın Suriye topraklarındaki faaliyetlerinin devam etmesi nedeniyle İran’ı tehdit etmeye devam ettiler. İsrailliler ayrıca Suriye topraklarında Siyonist ordunun yaptığı saldırılara ve bölgede yeni bir savaşın çıkmasına Rusya’nın vereceği tepkiyi de ölçüyorlar.

Söz konusu televizyon kanalı MOSSAD eski başkan yardımcısının Maariv gazetesine yaptığı açıklamada, kamuoyunda hakim olan görüşün aksine İsrail’in Suriye, İran ve Hizbullah’la savaşmasının Moskova’nın menfaatiyle çatışmayacağını ve hatta tam tersine bu durumun Rusya’nın işine yarayacağını öne sürdü.

İsrail kamuoyunda, Putin’in Suriye’de İsrail ve İran arasında bir savaş çıkmasını istemediğine sadece Beşar Esad’ın muhaliflerinin yok edilmesi ve Moskova’nın Suriye’deki menfaatlerinin korunması için uğraştığına inanıldığını belirten Hayim Tomir, bazılarının da Netanyahu ile iyi ilişkisi olan Putin’in İsrail’in gücünün kırılmasını istemediğine, onun Suriye’deki askeri faaliyetlerini Tel Aviv’le koordineli bir şekilde yürüttüğüne ve İran’ın Suriye’deki etkisini azaltma hedefi güttüğüne inandıklarını söyledi.

Bir zamanlar MOSSAD’ın Nifel şubesinin başkanlığını yürüten ve diğer ülkelerin istihbarat örgütleriyle iletişimi sağlayan Hayim Tomir, ”Eğer İsrail Suriye ve Hizbullah’la savaşa girerse, Putin şu anda birlikte hareket ettiği ülkeleri İsrail’e karşı kışkırtabilir, bu durumdan istifade edebilir ve bu yolla ABD’ye, ‘Savaş meydanında benim müttefiklerim zafer kazanacaktır veya en azından yenilmeyeceklerdir’ mesajını iletebilir. Zaten İsrail F16’sının Suriye ordusu tarafından düşürülmesi de Rusya’nın bu niyetinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.