Suriye Ordusu Doğu Guta’da Hamuriye bölgesine girdi

  • 15 Mart 2018
  • 1.070 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Doğu Guta’da Hamuriye bölgesine girdi

Suriye ordusu, teröröstler karşısındaki başarılarının devamında Doğu Guta bölgesinde teröristlerin kontrolü altındaki yeni bölgeleri ele geçirmeyi başardı.

Öte yandan ordu birliklerimiz dış güçlere tabi olan ve bu güçler tarafından edat olarak kullanılan radikal terör örgütlere karşı operasyonlarında dün yeni başarılar kaydettiler.

Fransa haber ajansının bildirdiğine göre yurt dışında Suriye yönetimi karşıtlarına ait kaynaklar Suriye ordusunun Doğu Guta’daki başarısının devamında dün de Hamuriye bölgesine girmeyi başardıklarını bildirdi.

Bundan önce de bu bölgede bir çok mıntıka teröristlerin işgalinden kurtarılmıştı.

Şam kırsalı Doğu Ğuta’da askeri bir kaynak ordu birliklerinin iki gün önce Efteris Beldesini Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlerden kurtarmaları ardından Cisrin Beldesi ekseninde bugün önemli ilerlemeler kaydettiklerini aktardı. Kaynak Cisrin Beldesi civarındaki birçok mezranın teröristlerden kurtarılıp kontrole alındığını ifade ederken, öldürülen onlarca radikal teröristin arasında tehlikeli isimlerin tespit edildiğini söyledi.

Suriye ordu birliklerinin kurtarılan mevzileri tarayıp içlerinde konuşlandıklarını ifade eden kayank; Cisrin Beldesi ve halkını radikal teröristlerden kurtarma operasyonlarının başarıyla devam ettiğini aktardı. Kaynak Doğu Ğuta’da radikal teröristlerin ana karargahlarından biri sayılan Cisrin Beldesinin güney ve doğu eksenlerinden önemli ilerlemeler kaydettiklerine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.