İsrail İnsanlık Dışı Saldırılarını Artırdı

  • 03 Nisan 2017
  • 1.171 kez görüntülendi.
İsrail İnsanlık Dışı Saldırılarını Artırdı

İsrail rejimi yeni yılda daha da saldırganlaşıp, işgal sahasını ve Filistin halkının katliamı, sürgünü ve işkence edilmesini arttırmış bulunuyor. Özellikle mart ayında Siyonist İsrail rejimi, bu insanlık dışı saldırılarını yoğunlaştırdı.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi’nin haberine göre, ırkçı İsrail rejimi, mart ayında 75 çocuk ve 16’sı kadın toplam 500 Filistinli direnişçiyi tutukladı. Tutuklular arasında HAMAS’a bağlı Filistin yasama şurasının temsilcileri ve Filistinli memurlar bulunuyor.

Soykırımcı Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Siyonist göçmen Yahudiler için işgal altındaki Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşası kararını onaylayıp yürürlüğe koydu.

BM Güvenlik Konseyi, geçen yıl aralık ayında ırkçı İsrail rejiminin Yahudi yerleşim yerlerini derhal durdurmasını isteyen 2334 sayılı kararı kabul etmişti. Siyonist İsrail rejiminin işgali altındaki Batı Şeria’da 450 bin, Doğu Kudüs’te 200 bini aşkın Siyonist göçmen Yahudi yerleşimci milis güçler olarak konuşlandırılmış bulunuyor.

İsrail’in Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasında inşa ettiği Irk ayrım Duvarı” ve Siyonist yerleşimlerle mücadele komitesinin başkanı Velid Essaf ise yaptığı açıklamada, İsrail’in Siyonist milislerden oluşan Yahudi siteleri kurarak, Filistinlilerin yerleşim merkezlerini ablukaya almaya ve Filistinlilerin arazilerini gasp etmeye çalıştığını söyledi.

Kudüs’ü işgal eden Siyonist İsrail rejimi, BM kararlarının işe yaramadığını ispatlarcasına Filistin topraklarını Yahudileştirme çalışmalarını sürdürmektedir. Irkçı İsrail rejimi, Trump’ın da iktidar olmasından doğan imkanları kullanarak, işgal ve yayılmacı politikalarını  sürdürmek için Ortadoğu ülkelerini ve özellikle Irak ve Suriye’nin güvenliğini terör örgütlerini destekleyerek sarsmakta, bunları kullanarak Filistin halk kıyamını bastırmak ve Kudüs İntifadasını boğmak için fırsat kollamakta ve dünya kamu oyunu Filistin sorunundan uzak tutmaya çalışmaktadır.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria 1967’den beri katil İsrail rejiminin işgali altında bulunuyor. İsrail güçleri zaman zaman “saldırı girişiminde bulundukları” iddiasıyla Filistinlileri vuruyor. İnsan hakları örgütleri terörist İsrail askeri ve polis güçlerinin “sokak ortasında yargısız infaz yaptıklarını vurguluyorlar.

Filistin Dışişleri Bakanlığının da vurguladığı gibi, İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs’te ve askeri kontrol noktalarında tam bir ırkçı uygulamalara başvurmaktadır. Bu bağlamda Siyonist İsrail rejimi Filistinli çocuklar ve gençlerle kadınları kurşun yağmuruna tutup, sokak ortasında katlediyor ve “İsrail her zaman olduğu gibi ‘bıçaklama girişimi’ diyerek, kendini aklamaya çalışıyor.” denildi.

Katil İsrail askerleri, kendi takdirine göre her an ve her yerde istediği Filistinli insana ateş edebilir ve öldürebilir diye tam bir yetkiye sahiptir. İsrail askerler Filistinlileri katletmek için birbiriyle yarışıp, adam öldürmeyi oyun haline getirmektedirler.

Sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlanan görüntülere göre, Siyonist işgal güçleri her olayda yaralı Filistinlilerin öldüğünden emin olana kadar kimseyi yaklaştırmıyorlar. Yardıma koşanları da tehdit edip, uzaklaştırıyorlar. Irkçı İsrail rejimi açıkça insanlık suçu işliyor.

Siyonist İsrail rejimi, 30 Mart 1976’da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkının protesto gösterilerine saldıran İsrail askerleri 6 kişiyi öldürmüş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle Filistinliler her yıl 30 Mart’ta, “Toprak Günü” kapsamında Siyonist işgalcileri gösteri yürüyüşleri düzenleyerek lanetlemektedirler. Siyonist İsrail rejiminin bu cinayetleri ve ırkçı saldırıları anti Siyonist Yahudiler tarafından da Filistin topraklarında ve diğer ülkelerde lanetlenmektedir. Yahudilere göre, ırkçı İsrail’in işgal ve saldırıları bölgesel barış için en büyük engel sayılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.