ABD, IŞİD’i Bahane Ederek Sivilleri Katlediyor

  • 03 Nisan 2017
  • 1.201 kez görüntülendi.
ABD, IŞİD’i Bahane Ederek Sivilleri Katlediyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General İgor Kunaşenkov pazar günü yaptığı açıklamada, Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin sivil katliamı yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Amerika savaş uçakları akıllı bombalar kullanarak IŞİD ile savaş sırasında sivil katliamı yapmaktadır. Çok sayıda Musullu bu saldırılar sonucu katledildi.

Irak ordusu ve halk güçleri Haşdüşşabi, IŞİD’i imha operasyonunda sivillerin ölmesini önlemek amacıyla titiz bir operasyon planı uygulamakta ve günlerce beklemektedirler. Ancak Amerika Liderliğindeki Koalisyon güçleri, IŞİD ile savaşta sivil katliamını gerçekleştirmekten de kaçınmıyorlar. Geçen günlerde Amerika savaş uçakları Musul’un batısında bir bazı binaları bombaladılar ve bunun sonucu, 260 aşkın çoğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan masum sivil insan öldürüldü.

Amerika saldırdığı bütün ülkelerde sivil katliamı normal karşılıyor veya yanlışlıkla vurulduğunu, olayın araştırılacağını, özür dilediği gibi sıradan sözlerle olayı geçiştiriyor.

Nitekim ABD IŞİD ile savaş koalisyon güçlerinin Komutanı General Townsend, ABD’nin Musul’da IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonda sivillerin katledilmesini normal karşıladı. Townsend sivil kayıplarının Musul’da tahmin edilebilir olduğunu, Musul’un batısının yoğun nüfuslu olmasından dolayı sivil kayıplarının “kaçınılmaz” olduğunu vurguladı.

Amerika liderliğindeki IŞİD ile savaş koalisyonu; tekfirci terör örgütlerini kurdurup, Besleyen Fransa ve İngiltere, Suudi Krallık rejimi, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye yönetimleri başta olmak üzere onlarca Avrupa ve Asya ülkeleriyle Arap ülkelerinin katılımıyla 2014 yılı ortalarında kuruldu. Amerika ve İngiltere ile Fransa başta olmak üzere koalisyon güçlerinin savaş uçakları IŞİD ile savaş operasyonları sırasında binlerce sivil insanı Irak ve Suriye’de katledip yaralamış bulunuyorlar.

Amerika ve NATO üyesi ülkelerin savaş uçaklarıysa İncirlik ve Türkiye’nin diğer askeri hava üslerini kullanmaktadırlar. Amerika akıllı dediği bombalar ve füzelerle IŞİD yerine sivil insanları binaları ve camileri bombalayarak katliamdan geçiriyor. Amerika Irak Ordusuyla Suriye ordusunu ve Haşdüşşabi güçlerini de defalarca bombalayıp, IŞİD teröristlerini kurtarmaya çalışmış, hatta IŞİD teröristlerine en gelişmiş silahları hava indirme operasyonlarıyla donatmıştır.

Amerika insan hakları savunucusu olduğunu iddia ettiğine rağmen sivil katliamının da bu tür savaşlarda normal olduğunu belirtip savunmaktadır. Rusya yetkilileriyse, Amerika liderliğindeki IŞİD ile savaş koalisyonun Irak ve Suriye yerleşim merkezlerine yaptıkları hava saldırılarını kınayıp, bu tür saldırıları durdurmaları gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov’da Amerika savaş uçaklarının bir saat boyunca Musul sivil yerleşim binalarını bombaladıklarını, sivil binalar olduklarını bilmediklerini iddia etmelerinin kabul edilemez olduğunu, yaptıkları sivil katliamı görüşmek üzere BM güvenlik konseyinin toplanması gerektiğini belirtti.

 Amerika liderliğindeki koalisyon güçleri ve Suudi rejim Halep’in selefi Vahhabi Tekfirci teröristlerin işgalinden kurtarma operasyonlarını yapan Rusya ve Suriye ordusu ve hava kuvvetlerini sivil katliamı yapmakla suçlayıp, Halep’in kurtarılmasını engellemeye çalıştılar. Fakat bu yalan iddialarına rağmen Halep Halkı tekfirci teröristlerin şerrinden kurtarıldı. Hiçbir sivil katliamı da yapılmadı.

Amerika ve diğer koalisyon güçleri, IŞİD’e karşı savaşta, rastgele bombardıman yapıyorlar ve sivil katliamını önlemek için gerekli önlemler almıyorlar. Af örgütü başta olmak üzere uluslararası insan hakları örgütleri de Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin sivil katliamını önlemek için gerekli tedbirler almadıklarını vurguladılar.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un IŞİD ile savaş koalisyonu komutanı korgeneral Townsend, IŞİD ile sivil katliamını yapma konusunda yarışırcasına hiç çekinmeden “IŞİD’in sivilleri öldürdüğü bir ortamda basının, ABD saldırılarında ölen sivillerle bu kadar ilgileniyor olmasını hayretle karşıladığını” söylemişti.”  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.