İsrail: İran’ın Akdeniz’e Giriş Yollarının Kesilmesi Gerek

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.159 kez görüntülendi.
İsrail: İran’ın Akdeniz’e Giriş Yollarının Kesilmesi Gerek

‘Mearyo İsrail Gazetesi’ İran’ın Irak’ın kuzeyi, Suriye ve Lübnan üzerinden Akdeniz’e doğru bir köprü oluşturma çabasında olduğuna dikkat çekerek, Arabistan’ın bu konuda İran’ın asıl rakibi olduğunu ifade etti.

Bu gazete yazısında; bu kara köprüsünün İran’ın Suriye’de ve Lübnan’daki nüfuzunun artmasına neden olduğunu ve bu şekilde İran’ın, Lazkiye Limanı’ndan Akdeniz’e yolunun açılabileceğini bildirdi.

Mearyo Gazetesi; bu köprünün sağlanmasıyla İsrail’in, silah taşıyan gruplardan bilgi almada sorunlarla karşılaşacağını ve silah taşıyan grupların gidiş ve gelişlerinde zorlanacaklarını iddia etti. Başka bir deyişle bu durum İran’ın bölgeye etkisini ve Lübnan Hizbullah’ının güçlenmesinde –özellikle füze üretimi ve geliştirilmesi konusunda- stratejik bir öneme sahip olduğunu açıklıyor.

İsrail’in Tek Ümidi, Amerika’nın İran’a Baskı Uygulaması

İsrail yalnızca Amerika’nın baskılarının bu durumu engelleyebileceğine inanıyor. Ancak Amerika’nın bu durumda nasıl bir politika sergileyeceği belli değil, ya da daha doğrusu, acaba Amerika bunun önünü almak için bir şey yapacak mı yapmayacak mı? sorusu var.

İsrail bir diğer çözüm yolu olarak, Washington’un Suriye’de asıl rolü üstlenmesi ve İran’ın ve ona bağlı grupların, özellikle de Hizbullah’ın, sınır bölgesindeki Golan tepelerine nüfuz etmesine mani olmasını tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.