İsrail Lübnan’da protesto edildi

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
İsrail Lübnan’da protesto edildi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine devam eden İsrail, Lübnan’da protesto edildi.

Başkent Beyrut’un merkezindeki Muhammed el-Emin Camisi’nde, cuma namazının ardından toplanan grup, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip, İsrail aleyhine slogan attı.

Protesto sırasında yapılan konuşmalarda, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğu ve onu korumak için Müslümanların canlarını vermekten geri durmayacağı vurgulandı.

Lübnanlılar ve Filistinlilerin ortak düzenlediği protestoya katılan bazı gençlerin giymiş oldukları yelekte Türkçe “Kudüs Benim Emanetim” ifadesi dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Mescid-i Aksa ve İslam dünyası için yapılan dua ile protesto sona erdi.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif’in iki kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail, Mescid-i Aksa’nın kapılarına kurduğu metal detektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif’te egemenlik sağlamak istiyor. Filistin halkı, metal detektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil, Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail’in, Aksa’yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfına danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa’nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.