Malezya Halkı Mescidi Aksa’ya Destek İçin Meydanlara İndi

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Malezya Halkı Mescidi Aksa’ya Destek İçin Meydanlara İndi

Malezya’da binlerce kişi Cuma namazından sonra büyük bir baskı ve zulme maruz kalan Mescidi Aksa’ya destek için Kelantan ve Kuala Lumpur şehirlerinde gösteri yaptı.

Resmi ve sivil düzeyde katılımın yoğun olduğu gösteriye Başbakan yardımcısı Zahid Hamidi de iştirak ederken, Kuala Lumpur şehrinde yapılan gösteriye katılımın yoğun olduğu belirtildi.

Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösterilere İslamî ve ulusal partilerle ülkede bulunan Filistinlilerin yanında 40 kadar kuruluş da destek verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, Malezya halkının Mescidi Aksa’nın kapatılmasına tepki göstermek ve Aksa’nın yalnız olmadığını ifade etmek için bugün (21 Temmuz) Cuma namazından sonra Malezya’nın iki önemli şehrinde gösteri yaptıklarını, Amerika büyükelçiliğinin bulunduğu Kuala Lumpur şehrindeki gösterinin çok kalabalık geçtiğini ifade etti.

Eylemde konuşan aktivistler işgal rejiminin Mescidi Aksa’daki uygulamalarını kınarken, bir itiraz ve protesto dilekçesini Amerika büyükelçiliğine teslim ettiler.

Mescidi Aksa’nın Müslümanlara ait olduğunun altını çizen ve onu savunmaya hazır olduklarını ifade eden konuşmacılar “Araplar Mescidi Aksa’nın yanında durmuyorlarsa, biz varız” diyerek her türlü fedakarlığa hazır olduklarını haykırdılar.

Hamas ve diğer direniş gruplarının bugünü Mescidi Aksa için Öfke Cuması ilan etmeleri üzerine Filistin içinde ve dışında Mescidi Aksa’ya destek gösterileri düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.